Lista mea de bloguri

miercuri, 26 ianuarie 2011

A REFORMA, REFORMA, REFORMARE

  Cuvantul la moda in politica romaneasca  de azi este REFORMA.Si il folosesc toti fara nici-o retinere, pentru explicarea oricarui gest, orcarui fapt si orcarui efect aparut in urma acestora.....Pai frate, dupa cum scrie in dictionar, reforma inseamna: transformare politică, economică, socială, culturală, cu caracter limitat sau de structură, a unei stări de lucruri, pentru a obține o ameliorare sau un progres... Avem reforma in  administratie, invatamant, cultura, sistemul de salarizare, de pensii... toata viata noastra este in reforma. Pai... si  unde-i ameliorarea, unde-i progresul? De ce trebuie sa ii spunem reforma, nu am inteles.... Sa i se   spuna: modificare, schimbare, experimentare, etc....orice atata timp cat rezultatele aplicatiei nu indica nici un progres, ci dimpotriva. 
Totusi acrescut ceva: direct proportional cu nivelul incompetentei profesionale al celor numiti sa aplice reformele...a  crescut haosul, au crescut deficitele bugetare,disponibilizarile,  cheltuielile inutile, risipa si furtul...Si a mai crescut ceva: numarul celor care ne explica reforma. Ii vezi peste tot, la toate talk show- urile explicand ce reforma fac ei  si ce se opun oamenii, care nu recunosc ei avantajele aduse, cand totul e spre binele lor.... Ca de  fapt  traiesc mult mai bine decat spun dar sunt spalati pe creier de Realitatea si Antene. Oamenii ar putea  fi convinsi atunci mai usor, ca traiesc bine si ca viata lor e minunata ...tot datorita reformelor ...Ar trebui aplicata o reforma si in mass media...mare lucru sa desfiintezi niste posturi care nu corespund vremurilor actuale, cand scopul ar fi atat de nobil : REFORMA CREIERELOR. Si sigur se vor gasi oameni competenti care sa expilce  dupa aceea,  binele facut natiunii:  ACUM  TRAITI BINE! ACUM TRAITI BINE! ACUM  TRAITI BINE!

4 comentarii:

  1. Este prea incitant subiectul , asa ca-mi dau si eu cu parerea . De prea multa reforma ,au inceput sa se arunce unii de pe blocuri , altii sa se spanzure si cei mai optimisti , sa se drogheze in asteptarea unei legislatii mai blanda , a drogurilor usoare . Cel mai "frumos" este cand o simti pe pielea ta , atunci cand vezi ca lipsesc cu desavarsire niste masuri care:- sa creeze locuri de munca , -sa pastreze medicii gata pregatiti in loc sa-i exporte prin occident ,-sa respecte legislatia de baza a tarii, -sa existe o unire a tuturor fortelor in sprijinul binelui comun .Nu pot intelege acest autism al guvernantilor , aceasta lipsa de deschidere catre o colaborare cu inteligentele adevarate care stau in umbra , nefiind utilizate deloc . Logica lor o sfideaza pe aceea a bunului simt .Le-am vazut ranjetul sfidator atunci cand sunt huiduiti , in loc sa se ascunda undeva si sa nu mai iasa de-acolo niciodata ...de rusine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi am produs mai multe comentarii.
    M-am pomenit stârnit de teme una mai incitantă decât alta precum un pescuit la Fântâna Doamnei (mă rog, cred ca era ieri, da' ce conteaza!), 24 ianuarie Unirea Principatelor și o minunăție de pod de pe la extratereștrii ăia de japonezi, de la Kobe, mai exact.
    Subiectul propus de tine, Twinny, m-a stârnit odată in plus. Prima reacție a fost să verific dacă DEX-ul chiar consemnează ceea ce spui tu. Și, spre surprinderea mea, am constatat că așa e. A reforma, conform DEX, înseamnă, într-un prim sens, a schimba în bine. De ce în bine? Habar n-am. Mie mi se pare că respectabilul DEX o dă de gard și că ar fi trebuit consemnat în primul rând sensul direct, nu cel intuitiv. Dar... parcă v-aud, cine se crede ăsta să dea lecții?
    Pe urma...vei fi de acord, sper, că pe lumea asta există câteva meserii vocaționale. Într-o lume normală, in care un copil evoluează firesc, influențat doar atât cât trebuie de mediul înconjurător (părinți, școală, societate în general) păstrându-și un filon consistent din propria lui fire, propriul ADN, se poate presupune că există o oarecare șansă ca la un moment dat să înteleagă care-i este menirea. Și să decreteze că rostul lui pe lume este grija celor mulți si nefericiți, sau, mai simplu, doar a celor mulți. Și atunci alege să fie preot, medic, învățător sau politician. Ar fi putut să aspire la meserii precum cizmar, strungar, dulgher sau croitor. Ori să facă găleți, insă el s-a uitat de jur împrejur, a constatat că o grămadă de oameni se pierd pe autostrăzile largi ale păcatului, sunt din ce în ce mai bolnavi, neștiutori de carte și, mai ales, nu sunt în stare să aibă grjă de ei inșiși, să-și clădească viitorul. Uite-așa aș vede eu că s-ar petrece lucrurile.
    Aș băga mâna-n foc că la noi, în zilele pe care le trăim acum așa cum le trăim, simțământul misionaric, dacă o exista cuvântul ăsta pe undeva, este ultimul lucru care-i animă pe politicieni, de exemplu. Pentru că am tot zis despre învățământ si sănătate (vai nouă!) și pentru că subiectul politicieni mi-e drag rău, o să rămân la ei, în considerațiunile care urmează.
    Nu mai știu care mare gânditor a spus că ideal e să-i dai puterea celui care n-o vrea.
    Cu voia ta, aș vrea să mai debitez câteva inepții personale, legate de subiectul politicieni.
    - Mi s-a părut anormal că prima lege discutată și votată în primul Parlament ales (nu mai știu, în 90 sau 92...)a fost legea propriilor salarii.
    - Mi s-ar părea că firesc ca întreaga clasă politica să fie retribuită cu salariul mediu pe economie
    - Mi se pare normal, ba mai mult, că e la mintea cocoșului că orice lege care sfidează bunul simț este, aprioric, o lege proastă
    - Mi se pare firesc să nu existe contracte secrete (ori clauze secrete) atunci când acele contracte privesc poporul român sau interesele poporului român.
    Nu mai pot enumera câte anomalii trăim în zilele noastre. Ar putea dura mult, mult de tot și e târziu, mi-e somn...
    Până la urmă, concluzionând, mi se pare firesc să avem clasa asta politică. În întregul ei, de la primul președinte de partid până la ultimul membru. Pentru că eu găsesc tare adevărat enunțul ăla care spune că fiecare popor are conducătorii pe care-i merită. Simplu.
    Îți mai aduci aminte sloganul NOI MUNCIM NU GÂNDIM?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai tare este insa reforma vamesilor si politistilor de frontiera in ultimele zile ...ca un facut, imadiat dupa interpelarea din parlamentul european , tonele de dosare facute de serviciile inteligente , care-i trageau de maneca pe alesi , le tot semnalau ce se intampla pe la fruntariile tarii, au devenit pe data utile .Nici mai mult nici mai putin ,heheheeeee, a trecut parchetul la treaba , a pus la treaba elicopterele ca sa-i salte pe "vinovati si corupti" . Si nu 5, 10 , nuuuu pe toti odata ca sa vada ea u.e. ce determinare are puterea in starpirea raului ce ne impiedica sa devenim schengenisti sadea . Exces de zel ca la noi , mai rar ...ne vor pune aia la gazeta de perete urgent . Acum , astept sa vad si care sunt corupatorii...caaaa corupti fara corupangii nu se ezixta nu ? Unii zic ca cica ar fi vreo 5 trepte piramidale , atinse de fenomen . Io zic sa ne oprim aici ! Sa le luam astora vilele de lux si masinile pricopsite si sa le dam degeaba corupatorilor ca datorita lor mai suntem pe aici pe pamantul asta si facem umbra degeaba ...vorba aleia cu ciocu' mic : romanu'? un puturooossss...

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti doresc un Paste fercit , alaturi de cei dragi , Twinny !

    RăspundețiȘtergere